​

​

​

Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

ZONDAG 16 DECEMBER 2018 - “CORNELISSEN” Het mannetje in mijn gitaar

​

Aanvang:15.00 uur

​

Cornelis Vreeswijk, geboren in IJmuiden, maar wereldberoemd in Zweden. Een jaarlijks festival, een parkje en een standbeeld herinneren aan hem. Dichter, zanger, muzikant.

In ons land vrijwel alleen nog bekend bij een oudere generatie door zijn hits: ‘De nozem en de non’, ‘Veronica’ of ‘Bakker de Baksteen’. Maar Vreeswijk is nog zoveel meer.

Daar willen de mannen van ‘Cornelissen’ u mee kennis laten maken; zijn liederen over drank, vrouwen, het leven en de dood, politiek en het milieu. Natuurlijk de hits, maar ook minder bekend werk en een tip van de sluier over het leven en lijden van Cornelis Vreeswijk oplichten, waarbij er verbanden worden gelegd die nog niet eerder zichtbaar waren.

​

Kaarten kosten €.12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 22  EN ZONDAG 23 DECEMBER 2018 - “KERSTSTERREN”

​

Aanvang zaterdag: 20.00 uur   UITVERKOCHT

Aanvang zondag: 16.00 uur  UITVERKOCHT

Aanvang zondag: 20.30 uur EXTRA VOORSTELLING

​

​

Rond de kerstdagen hebben we ieder jaar de Kerststerren. Tim Knol, Djurre de Haan en Joost Botman nodigen collega muzikanten uit en stellen weer een verrassend programma samen. Dit jaar staat het concert in het teken van The Man in Black: Johnny Cash.  Samen met The Blue Grass Boogiemen

​

Kaarten kosten €.20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 23 FEBRUARI 2019 - “TIM KNOL” - Lost & Found 2

​

Aanvang: 20.00 uur

​

In 2018 - 2019 gaat Tim opnieuw op pad met het theaterconcert Lost & Found 2, waarin hij veel werk van zijn cd Cut the Wire (januari 2018) speelt, maar ook een aantal prachtige covers. Over Cut the Wire schreef de Volkskrant die het album vier sterren gaf: '…frisheid in de wiegende, elegante melodieën die Knol zo mooi kan schrijven én met zijn heldere stem zo mooi kan inkleuren…Gewoon mooie muziek maken, dat is nu het devies, maar hij doet hier meer dan dat.' 

​

Kaarten kosten €.17,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 14 APRIL 2019 - “THE OLDTIME STRINGBAND”

​

Aanvang: 16.00 uur

​

The Oldtime Stringband zal 14 april weer eens in De Schalm spelen. Deze uit Noord-Holland afkomstige bluegrass, folk en americana band bracht in hun zeven jarig bestaan 3 cd's uit, die nationaal en internationaal allen goed tot zeer goed werden ontvangen. Hun muziek word en werd veel door de wereldwijde internet radiostations gedraaid. Ze deden 3 toertjes in Engeland en toerden 10 dagen door Californië. Vele optredens in Nederland en België in cafe`s, huiskamers, kerkjes, festivals en de meest bijzondere plekken. Nu is daar de nieuwe cd. "Pretty Little Horses". Opgenomen in de studio van Tim Knol (hij zat ook achter de knoppen), is het weer een mooie samensmelting geworden van de akoestische instrumenten en de vijf stemmen. Natuurlijk zullen alle nummers van deze nieuwe cd gespeeld worden

​

Ton Knol - gitaar, mandoline & zang

Shelly O`day - gitaar, wasboard, autoharp & zang

Ruud Spil - banjo & zang

Lidewij de Vries - fiddle & zang

Nico Druijf - contrabas, zingende zaag & zang

​

Kaarten kosten €.10,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 2 NOVEMBER 2019 - “AWKWARD i”

​

Aanvang: 20.00 uur

​

Na drie zeer enthousiast ontvangen albums onder de naam AWKWARD i, twee Gouden Kalf-nominaties en bijdragen aan diverse muziektheaterproducties gaat liedjesschrijver/componist Djurre de Haan met zijn programma KYD voor het eerst het theater in.

Djurre speelt in het theater voornamelijk muziek van het nieuwste AWKWARD i-album KYD, maar ook werk van zijn eerste twee albums en daarnaast nummers die hij in opdracht schreef voor film, theater en televisie. Hij wordt op het podium vergezeld door bassist/pianist David Corel en cellist Jelte van Andel. 

In KYD verkent Djurre de oorsprong van de muziek die hij maakt. KYD is een woord dat letterlijk geno-men geen betekenis lijkt te hebben, maar toch is het voor De Haan een kernwoord geworden. Een woord dat de betekenis van ‘kind’ lijkt te suggereren, maar het door de ‘Y’ niet meer is. Kort gezegd is KYD het sleutelbegrip dat voor hem de afgelopen jaren op poëtische wijze bleek te duiden. 

Een periode waarin hij aanvankelijk ongewild vader werd en daarna bijna zijn moeder verloor aan een beroerte. Door het vaderschap was hij in een klap ‘kind af’; door de situatie met zijn moeder toch weer onvermijdelijk kind. Van deze verwarring probeerde Djurre iets moois te maken; een troostrijke over-winning op de chaos die het leven in wezen vaak blijkt te zijn. Met KYD is hij hierin meer dan geslaagd.

​

Djurre de Haan maakte zoals gezegd drie albums als AWKWARD i. Hij componeert filmmuziek en werd voor 'De Ontmaagding van Eva van End' en 'Aanmodderfakker' voor een Gouden Kalf genomineerd. Met goede vriend Tim Knol schreef Djurre muziek voor het VPRO kinderprogramma 'Beestie Boys'. Bovendien schrijft De Haan muziek voor het theater; zo componeerde hij voor MAAS Theater & Dans muziek voor 'Alleen op de Wereld' en 'Alice in Wonderland'; als ook voor Moniek Merkx’ bewerking van Annet Schaap’s instant-klassieker 'Lampje'; ook dit theaterseizoen nog volop te zien.

​

Vanuit de Schalm kennen we Djurre natuurlijk van de jaarlijkse “Kerststerren” samen met Tim Knol en Joost Botman

​

Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor