​

​

​

Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

DONDERDAG 14 FEBRUARI 2019 - “VALENTIJNSFEEST “

​

Aanvang: 18.30 uur

​

VALENTIJNSDAG. LIEFDESLIEDJES EN VERDRIETJES met Jessica van Noord en Suzanne Groot.

​

FEEST! Vier Valentijn in de Schalm met een romantisch all inclusive liedjes en hapjes arrangement. 

Dit wordt wel een heel bijzondere, hartverwarmende Valentijnsdag want u kunt helemaal opgaan in een heerlijk programma vol herkenbare meezing liefdesliedjes en verdrietjes voorzien van de nodige nuttige tips onder leiding van Jessica van Noord , zang en gitaar, dit keer zonder Joop Visser maar wel op het enige echte Joop Visser Podium en mét Suzanne  Groot, fijn gevoelig type, bekend van televisie en  werkelijk virtuoos op viool. Laat je onderdompelen en zwijmel mee, met of zonder Valentijn, zal het jou een zorg zijn. Er is soep, en er zijn hapjes, het is beregezellig, kortom: de thuisblijvers hebben ongelijk. 

Kledingtip: leef je uit, iets met rood, mag ook een zakdoek zijn.

​

Kaarten kosten €.18,50 inclusief soep en kleine gerechtjes en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 23 FEBRUARI 2019 - “TIM KNOL” - Lost & Found 2

​

Aanvang: 20.00 uur

​

In 2018 - 2019 gaat Tim opnieuw op pad met het theaterconcert Lost & Found 2, waarin hij veel werk van zijn cd Cut the Wire (januari 2018) speelt, maar ook een aantal prachtige covers. Over Cut the Wire schreef de Volkskrant die het album vier sterren gaf: '…frisheid in de wiegende, elegante melodieën die Knol zo mooi kan schrijven én met zijn heldere stem zo mooi kan inkleuren…Gewoon mooie muziek maken, dat is nu het devies, maar hij doet hier meer dan dat.' 

​

Kaarten kosten €.17,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 14 APRIL 2019 - “THE OLDTIME STRINGBAND”

Aanvang: 16.00 uur

​

The Oldtime Stringband zal 14 april weer eens in De Schalm spelen. Deze uit Noord-Holland afkomstige bluegrass, folk en americana band bracht in hun zeven jarig bestaan 3 cd's uit, die nationaal en internationaal allen goed tot zeer goed werden ontvangen. Hun muziek word en werd veel door de wereldwijde internet radiostations gedraaid. Ze deden 3 toertjes in Engeland en toerden 10 dagen door Californië. Vele optredens in Nederland en België in cafe`s, huiskamers, kerkjes, festivals en de meest bijzondere plekken. Nu is daar de nieuwe cd. "Pretty Little Horses". Opgenomen in de studio van Tim Knol (hij zat ook achter de knoppen), is het weer een mooie samensmelting geworden van de akoestische instrumenten en de vijf stemmen. Natuurlijk zullen alle nummers van deze nieuwe cd gespeeld worden

​

Ton Knol - gitaar, mandoline & zang

Shelly O`day - gitaar, wasboard, autoharp & zang

Ruud Spil - banjo & zang

Lidewij de Vries - fiddle & zang

Nico Druijf - contrabas, zingende zaag & zang

​

Kaarten kosten €.10,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

WOENSDAG 8 MEI 2019 - HANNAH ALDRIDGE

Aanvang: 20.00 uur

​

Americana liefhebbers opgelet!

​

Een paar jaar terug kwam Hannah Aldridge voor het eerst naar Nederland en verraste ze iedereen met haar geweldige songs, haar teksten en haar bijzondere gitaarspel en de intensiteit van haar optredens.  Helemaal geen “lief meisje met gitaar" maar een jonge vrouw ‘met ballen’ die staat voor wat ze doet, die geen compromissen sluit, die zich niet laat afschrikken door obstakels, en die bereid is om één voor één elke fan voor zich te winnen. Na twee heel goed ontvangen CD’s, ‘Razor Wire’ en ‘Gold Rush’ zijn er nu plannen voor een live CD die rond Maart 2019 gaat uitkomen. Tijdens deze Europese tour zal Hannah Aldridge hoogstwaarschijnlijk ook een gitaarspeler meebrengen. 

​

https://youtu.be/0GKSpGiJ0KI

​

Kaarten kosten €.13,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 20 OKTOBER 2019 - “WALKING THE LINE” (try-out)

​

Aanvang: 16.00 uur

​

Joost Botman kennen we van Cripple Creek Ferry  en het succesvolle theaterprogramma “Sound of Silence”. Ook is Joost jaarlijks in de Schalm met “Kerststerren” een muziekvoorstelling rond de kerst met zijn vrienden Tim Knol en Djurre de Haan. 

Vanaf november 2019 gaat Joost op pad met het muziektheater programma “Walking The Line” over het leven en de muziek van Johnny Cash. 

Wilt u bij de try-out zijn van dit nieuwe programma wat op zijn lijf geschreven is, boek dan snel!

​

Kaarten kosten €.12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

DINSDAG 29 OKTOBER 2019 - MARTYN JOSEPH

Aanvang: 20.00 uur

​

Kent u hem nog, een paar jaar geleden was deze zanger in de Schalm en heeft een geweldige indruk gemaakt op alle aanwezigen. Iedereen vond het jammer dat er toen zo weinig publiek was voor deze gigant. Dus grijp je kans en maak het mee!

​

Martyn Joseph, singer-songwriter uit Wales, ook wel de Welsh Springsteen genoemd maakt intense liedjes en is een fenomenale gitarist, zijn performances doen denken aan bijvoorbeeld Luka Bloom of aan Bruce Cockburn maar bovenal staat hij bekend om zijn zeer intense live concerten die regelmatig door mensen omschreven als hun meest intense concert ervaring, zien is absoluut geloven bij deze man! video: https://youtu.be/XqZJX4jzavo en http://youtu.be/vJ5YRURqoBI

​

Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 2 NOVEMBER 2019 - “AWKWARD i”

Aanvang: 20.00 uur

​

Na drie zeer enthousiast ontvangen albums onder de naam AWKWARD i, twee Gouden Kalf-nominaties en bijdragen aan diverse muziektheaterproducties gaat liedjesschrijver/componist Djurre de Haan met zijn programma KYD voor het eerst het theater in.

Djurre speelt in het theater voornamelijk muziek van het nieuwste AWKWARD i-album KYD, maar ook werk van zijn eerste twee albums en daarnaast nummers die hij in opdracht schreef voor film, theater en televisie. Hij wordt op het podium vergezeld door bassist/pianist David Corel en cellist Jelte van Andel. 

In KYD verkent Djurre de oorsprong van de muziek die hij maakt. KYD is een woord dat letterlijk geno-men geen betekenis lijkt te hebben, maar toch is het voor De Haan een kernwoord geworden. Een woord dat de betekenis van ‘kind’ lijkt te suggereren, maar het door de ‘Y’ niet meer is. Kort gezegd is KYD het sleutelbegrip dat voor hem de afgelopen jaren op poëtische wijze bleek te duiden. 

Een periode waarin hij aanvankelijk ongewild vader werd en daarna bijna zijn moeder verloor aan een beroerte. Door het vaderschap was hij in een klap ‘kind af’; door de situatie met zijn moeder toch weer onvermijdelijk kind. Van deze verwarring probeerde Djurre iets moois te maken; een troostrijke over-winning op de chaos die het leven in wezen vaak blijkt te zijn. Met KYD is hij hierin meer dan geslaagd.

​

Djurre de Haan maakte zoals gezegd drie albums als AWKWARD i. Hij componeert filmmuziek en werd voor 'De Ontmaagding van Eva van End' en 'Aanmodderfakker' voor een Gouden Kalf genomineerd. Met goede vriend Tim Knol schreef Djurre muziek voor het VPRO kinderprogramma 'Beestie Boys'. Bovendien schrijft De Haan muziek voor het theater; zo componeerde hij voor MAAS Theater & Dans muziek voor 'Alleen op de Wereld' en 'Alice in Wonderland'; als ook voor Moniek Merkx’ bewerking van Annet Schaap’s instant-klassieker 'Lampje'; ook dit theaterseizoen nog volop te zien.

​

Vanuit de Schalm kennen we Djurre natuurlijk van de jaarlijkse “Kerststerren” samen met Tim Knol en Joost Botman

​

Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor