Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

In deze Corona tijd mogen de café’s en theaters beperkt open van de overheid. Om onze bezoekers van de muziekvoorstellingen weer van wat cultuur te voorzien organiseren we  The “Tiny Summer/ Sunday Sessions.

Er kunnen 30 mensen volgens de nu geldende richtlijnen plaats nemen in de bovenzaal en verschillende muzikanten  zullen het podium betreden. Deze sfeervolle huiskamer concerten worden gehouden op zaterdagmiddag / avond en op zondagmiddag. Wees er snel bij want vol is nu echt vol. We hopen dat iedereen er veel plezier aan beleeft.

 “MENNO BRUIN EN EVA LENA VAN DEN BRABER”  uitgesteld, datum nog niet bekend

Aanvang: 15.30 uur


Menno Bruin en Eva Lena op het podium van “The Tiny Summer Sessions”


Menno en Eva leerden elkaar kennen op de RSG te Enkhuizen waar Menno, naast zijn muzikanten bestaan, als muziekdocent werkt. Er was meteen een muzikale klik tussen de twee en nadat Eva haar zangopleiding had voltooid begon het tweetal met het samenstellen van hun repertoire met nummers waar ze allebei blij van worden.

Vanmiddag bestaat het optreden uit een fijne combinatie van eigen liedjes én de mooiste popliedjes van o.a. James Taylor, Carole King, Janis Joplin en Fleetwood Mac.


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een hamburger menu en een heerlijk dessert na de voorstelling. 


Kaarten kosten €. 20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

 “THE BAYOU MOSQUITOS 30 JAAR”  uitgesteld, datum nog niet bekend

Aanvang: 15.30 uur


The Bayou Mosquitos uit Amsterdam spelen smeltkroesmuziek uit onder meer Louisiana en Texas waarin een belangrijke rol is weggelegd voor het lyrische geluid van de accordeon. 

Cajun, Tex Mex, Rhythm & Blues en Country zijn de ingrediënten in de gumbo van de muggen uit de delta.

Eigen songs en die van hun helden Hank Williams, Jim Reeves, 

Doug Sahm, Allen Toussaint, Ry Cooder, Flaco Jimenez en Los Lobos. Deze vier makkers zoeken met veel plezier naar de juiste toon voor elke Americana-song.

De groep bestaat 30 jaar en heeft 2020 gebruikt om in alle rust te werken aan “COMPADRES” scrapbook & album, een jubileum uitgave met een aantal nieuwe songs waarop als gebruikelijk een aantal geweldige gasten meewerken waaronder Tineke Schoemaker en Jerney Kate.


Abel de Lange: zang, (slide) gitaar Marius Bos: accordeon, piano, orgel, zang Louis ter Burg: mandoline, dulcimer, percussie

Ad van Beusekom: staande bas en zang


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een hamburger menu en een heerlijk dessert na de voorstelling. 


Kaarten kosten €. 17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

“VALLINGA & VEEKEN”  uitgesteld, datum nog niet bekend

Aanvang: 15.30 uur


A tribute to The Everly Brothers

Friesland en Westfriesland verenigd!  Rein Vallinga en Nico Veeken vertolken pop en classic songs met een sterke voorkeur naar evergreens uit de jaren 60 en 70. 

Twee muzikanten die hun sporen in de muziek reeds verdiend hebben, brengen u een ode aan de nog immer geliefde samenzang en muziek van The Everly brothers.

Het programma  bestaat verder uit enkele fraaie nummers  van hun persoonlijke favorieten waaronder  Neil Diamond, Bryan Ferry, Tom Jones, Roy Orbison en Andrea Bocelli.

Laat u meenemen naar de tijd van toen,  met de daarbij overgetelijke muzikale herinneringen!


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een nasi en saté menu en een heerlijk dessert na de voorstelling. 


UITVERKOCHT

ZONDAG 30 MEI 2021 - “MARJOLEIN MEIJERS”

Aanvang:15.30 uur


“TIJDLOOS”

Liedjes die je bij de strot grijpen. Schoon van eenvoud. Hilarisch herkenbaar, maar zeker niet alleen lollig.

Marjolein Meijers weet het publiek te raken met teksten over liefde, vriendschap en afscheid.

Zonder zich te vertillen aan de "zwaarte van het leven".

Tijdloos geeft een Rotterdamse twist aan Ierse, Zweedse, Bulgaarse en Hongaarse muziek. Met instrumentele begeleiding van topniveau.


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een hamburger menu en een heerlijk dessert na de voorstelling. 


Kaarten kosten 17,50 


foto: Pieter Vandermeer

WOENSDAG 1 DECEMBER 2021 - “JOHN BLEK”

Aanvang: 20.00 uur


Bloedmooie zang, breekbare liedjes, bij vlagen virtuoos fingerpicking-spel en poëtische teksten, dat is de Ierse singer-songwriter John Blek. Met Nick Drake als grote inspiratiebron weet Blek, die inmiddels Willy Vlautin (The Delines) als een van zijn grootste fans mag rekenen, keer op keer zijn publiek te raken met zijn gevoelige stem en subtiele gitaarspel. Hoewel Blek al vijf steengoede platen heeft uitgebracht brak hij pas echt door in 2018 toen hij in al genomineerd werd voor beste song op de International Folk Music Awards. De klank van zijn stem en sfeer van John Blek kun je ergens situeren tussen Gregory Alan Isakov, Jeff Buckley, Glen Hansard, Damien Rice en Tom Yorke (Radiohead) het zou me niets verbazen als deze Ier echt een hele grote gaat worden want met zo'n stem, bloedstollend mooie liedjes met prachtige muzikale opbouw en waanzinnige melancholische melodieën in zijn songs kunnen we niets anders concluderen dan dat we hier te maken hebben met misschien wel een van de mooiste albums van het jaar. John Blek staat tevens bekend om zijn boeiende live shows vol humor, pathos en zijn gepassioneerde muzikale beleving. Een meester verteller en een verbluffende fingerpicking-gitarist.


Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

VRIJDAG 17 DECEMBER 2021 - “KERSTSTERREN”

Aanvang:1.30 uur


Voor de 10e keer op rij “Kerststerren” in de Schalm.

In dit lustrum jaar noemen Tim Knol, Djurre de Haan en Joost Botman hun programma “California Dreaming” met als ondertitel Singer Songwriters and Cocaïne Cowboys LA 1967-1976.

Welke Joost de opmerking: “Toch nog een witte kerst” ontlokte.

De drie “kerststerren” worden weer door de bekende bandleden begeleid.


Vanwege de corona maatregelen zijn er minder plaatsen dan andere jaren, dus wees er snel bij.Oorspronkelijke datum 20 december 2020, die tickets blijven geldig!

ZATERDAG 18 DECEMBER  2021 - “KERSTSTERREN”

Aanvang: 15.30 uur  en 20.30 uur 


Voor de 10e keer op rij “Kerststerren” in de Schalm.

In dit lustrum jaar noemen Tim Knol, Djurre de Haan en Joost Botman hun programma “California Dreaming” met als ondertitel Singer Songwriters and Cocaïne Cowboys LA 1967-1976.

Welke Joost de opmerking: “Toch nog een witte kerst” ontlokte.

De drie “kerststerren” worden weer door de bekende bandleden begeleid.


Vanwege de corona maatregelen zijn er minder plaatsen dan andere jaren, dus wees er snel bij.


Oorspronkelijke datum 19 december 2020, die tickets blijven geldig op dezelfde tijden!
1

ZONDAG 1 MEI 2022 - “JASON RINGENBERG”


Aanvang: 15.30 uur


Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend natuurlijk van Jason & the Scorchers laat weer een poepie ruiken met zijn nieuwe album Stand Tall. Op het swingende Lookin' Back Blues en het cheeky God Bless The Ramones, wat een geniale ode is aan de band en verteld eigenlijk precies het verhaal van zijn eigen herinnering aan de Ramones. In Hobo Bill's last Ride kruipt hij een beetje in de huid van Hank Williams en in I'm Walking Home maakt hij muzikaal een huppeltje met The Pogues. Stand Tall is een heel fijn vrolijk plaatje waarmee Jason Ringenberg na een tijd van afwezigheid zichzelf weer helemaal ferm in het vizier speelt en eindelijk komt hij ook weer eens naar Europa. 


Written In Music: "Jason Ringenberger is helemaal terug!"


Volkskrant:  Frisse en soms uitermate grappige countrypunk van oude bekende Jason Ringenberg 


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor